Ivanščica iz Belca

Darko i ja jurišamo na Ivanščicu. Odmah prepirka u startu: ja hoću ostavit auto u Belcu, kod crkve. Darko hoće da se vozimo dok ima ceste. Darko popušta, krećemo iz Belca. Nakon pol sata skužim na daljinskom koji ima vizualni prikaz da nisam zaključao auto. Super. Polutrčećim korakom do auta, a sad bi besmisleno bilo opet pješke, pa sam privezao auto do Juranščine. Darko se slavodobitno smješka.

Visinska razlika je ovaj put 800 m,  i to respektiramo. Shvatili smo da 800 m visinske razlike nije isto što i 800 dužinskih m po Jarunu. Darko to ne zna, ali ja imam tajni plan da osvojimo još par usputnih vrhova (kontrolne točke Belečkog planinarskog puta). Prvi od njih, Mindžalovec sam profulao. Zato mi Židovina nije promakla.

Židovina - Ivanščica


Tražite smještaj? >>>Provjerite ponudu i rezervirajte odmah!


Darko gunđa na ove fakultativna skretanja s glavnog puta. Pod vrhom opet malo snijega. Osvajamo Ivanščicu, penjemo se na Piramidu. Piva u domu, vidikovac na Ivanec, i zbog vjetra brzo dolje. Osvajamo Hanjžicu (994), i spuštamo se prema Belec-gradu. Spust je strm, i beskrajno traje, i ja, logično, u jednom trenutku trijumfalno padam na leđa. Ruksak je malo amortizirao udarac, međutim, pošteno sam tresnuo.

Hanjžica - Ivanščica

Razgledamo i slikamo Belec-grad.  Lagano prema autu. Napravili smo danas ozbiljan posao.

Belec- grad  Ivanščica