Otok Rab

Otok Rab se nalazi u kvarnerskoj otočnoj skupini i dio je arhipelaga Kvarnerskog zaljeva. Rab ima površinu od 91 km2, dug je 22 km, a širok 7 km. Na otoku živi malo manje od 10.000 stanovnika u 8 naselja.

Rab je po broju sunčanih sati (2.499 sati u godini) među najsunčanijim mjestima Europe. Rab je jedan od najzelenijih jadranskih otoka: 40% je pod šumama. Turistički je jedan od najrazvijenijih otoka.

Najbolja veza otoka Raba sa kopnom predstavljaju trajektne linije. To se posebno odnosi na trajektnu liniju Jablanac (kopno) – Mišnjak (Rab). Pored te linije u ljetnim mjesecima uspostavlja se linija Baška (Otok Krk) – Lopar (Rab).


Tražite smještaj? >>>Provjerite ponudu i rezervirajte odmah!


Najpoznatija turistička mjesta su Rab, Lopar, Supetarska Draga, Kampor, Banjol, Barbat i Mundanija.

Svakako vrijedi pogledati starogradsku jezgre grada Raba, te se uputiti na panoramsku vožnjom brodom – vožnju brodom oko otoka Raba i na susjedne otoke (Košljun, Lošinj, Goli otok) te razgledavanje morskog dna. Mogu se posjetiti obližnji nacionalnii parkovi.

Osim toga, otok Rab je sa svojim podmorskim arhipelagom pravi mamac za ronioce iz cijeloga svijeta. U podmorju oko Raba otkriven je veliki broj potopljenih brodova kao i prirodnih podmorskih reljefa.

Poseban doživljaj su šetnje parkom Komrčar i šumom Dundo te penjanje na brdo Kamenjak.