Otok Hvar

Otok Hvar je po veličini četvrti jadranski otok. Klima je mediteranska. Hvar ima prosječno 2.815 sunčanih sati na godinu. Zbog te pogodne klime Hvar je poznato klimatsko lječilište.

Splitski aerodrom je najbliži Hvaru. Na aerodromu je organiziran prijevoz autobusima do splitske luke. Do Splita je moguće doći automobilom, autobusom ili željeznicom a zatim trajektom ili katamaranom do luke u Starom Gradu. Preko te luke Hvar je povezan i dužobalnom trajektnom vezom Rijeka-Split-Stari Grad-Korčula-Dubrovnik-Bari.


Tražite smještaj? >>>Provjerite ponudu i rezervirajte odmah!


Najpoznatija turistička mjesta su Hvar, Jelsa, Stari Grad i Vrboska.

U Hvaru su oko stare gradske jezgre zidine iz XV stoljeća. Sačuvana su istočna gradska vrata. U Hvaru svakako treba vidjeti i tvrđave Španjola i Napoleon, monumentalni spomenik Arsenal i katedralu Sv. Stjepana. U Jelsi su lijepe pješčane plaže, maslinici i vinogradi koji joj daju posebnu draž.

Stari Grad je grad kulturnih spomenika (starokršćanska krstionica, crkva Sv. Ivana, ljetnikovac Tvrdalj, dominikanski samostan, trg Škor, kuća Jurja Bijankinija…). U Vrboskoj je jedinstvena crkva-tvrđava. Jedna od posebnosti su i Pakleni otoci koje možete posjetiti ako iznajmite brodicu ili taxi-brodovima. To je skupina od jedanaest otoka i više hridi ispred hvarske luke. Najveći otok je sv. Klement, a najpoznatiji spomenik kapelica Sv. Klementa iz XIV stoljeća.